Posts

Showing posts from May, 2008

Cinta dan Sukses...

Sabtu (17/5/2008) ada program Cinta dah Sukses dekat Pusat Islam, JB. Program ni budak-budak R2J2 yang handle. Malam semalam dah plan dengan Asyraf nak gerak ke Pusat Islam sama-sama. Dia suruh kumpul dekat Skudai Parade pukul 7.30 pagi...tengah siap-siap pakai baju sume, Asyraf sms kata dia datang lambat sket sebab adik dia dengan kawan-kawan dia belom mandi...tetiba Ahmad Md call...dia kata nak tumpang sekali. Then pegi la amek dia dekat rumah Basyir....ingat Basyir nak tumpang sekali, lama jugak tunggu...dalam 3 minit tunggu...peh! Sekali tak sebab Basyir kena siapkan montaj R2J2 untuk present time majlis. Diorang tak tido sampai ke pagi buat montaj tu...
Then, drove straight to Skudai Parade. Asyraf tengah tunggu ni. Sampai-sampai je dekat kawasan Skudai Parade tu, tetiba nampakla kereta Kancil merah Asyraf. Tetiba dia terus nak gerak. Ingat dia dah lama tunggu, terus nak gerak....apa lagi flash la dia...pastu dia pun berhenti...hahaha...suruh dia gerak terus...jom! On the way to …

A Hectic Week

Image
This week has been quite a busy week with many activities besides just staying at home...boring....hahaha...well on Tuesday (13/5/2008) was not much happening, just played futsal at school...got a sms from Asyraf ajak main futsal kat sekolah....well count me in man...hehehe...semata-mata nak main bola...
Then on Wednesday (14/5/2008), dalam pukul 10 pagi lebih pegi jumpa Asyraf dekat surau An-Nur. Nak bincang about hadiah G7 for Hari Guru SMIH on Friday. Tengah nak start hujan lebat time tu...lepas dah masuk surau, about 10 minutes or so, hujan turun dengan lebat sekali...tak terkata...ceh lebih-lebih pulak...hahaha... Ajak Qayyum sekali but he said that at 11 o'clock he has something else to do.....well ok takpe, maybe more important... Lepas tu kitorang bincang punya bincang...dengan Asyraf salah bawak pen (pen takde dakwat..hahaha) tetiba Qayyum datang dengan Ghazi....aik? Tadi kata ada hal pukul 11...dia kata nak main bowling pukul 11...hahaha...apa la buat suspen je. Then, we …

Champions - Starhill - Gunung Pulai...

On the night when Manchester United were crowned the EPL Champions (11/5/2008), Asyraf told me about Ammar Taqi's plan for the following day. Ammar invited us to join him and his friends to Starhill...nak pegi mandi-mandi kat water theme park dia...hahaha... So, I was very excited for tomorrow's plan.
Ammar said to gather at Starhill at 9.00 am...I went with Qayyum and Asyraf said that he may be a little late because he had to go to the hospital because his little sister was not well.... When Qayyum and I arrived at Starhill, just when we were about to enter, we saw Ammar's Black Proton Savvy and he was on his way out of Starhill...!!! We were quite confused at that time...then Qayyum asked Ammar what's happening and Ammar said that the theme park is closed today...huhuhu...kacau daun betol la...habis punah kitorang punya plan nak pegi mandi-mandi...hahaha...but wait, never despair...there's always plan B...hahaha... So, Ammar pun tanya la kat Qayyum kat mane lagi t…