rss
twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

Again

49 perkataan

Hmmm...

45 perkataan

Boycott

That's it! I've decided to boycott this certain computer shop. Thumbs Up dekat Taman U. The shop yang dekat dengan the no more Bersatu Jaya. For 7 years I've bought CD's and DVD's at that shop! Practically, orang kedai tu dah kenal dah aku ni. Tak guna betul. Yesterday, I bought a DVD Game and when I try to install it (I've tried at 3 computers!), the game cannot run! And the game consist of 2 DVD's, that means RM20 man! I went back to the shop but it was already closed, so I bought the same game at another shop and when I install it, it's playable, no problems.


The next day, I went back to that shop (Thumbs Up) and requested to exchange it for another game but you know what they said to me? "Oh...tak bleh tukar lo...saya takleh buat apa....mesti you punya graphic tak cukup!". In my mind I said, "Kepala hotak kau! Aku dah try install dekat 3 komputer! DVD yang aku beli dekat kedai lain tu boleh je main!". Wei, at least tukar je game tu, bukan susah pun! Bukannya aku mintak duit balik!!!

From the moment I stepped out of the shop, I knew that it will be my last! And I will not recommend that shop to anyone from now on and to whom who wants to buy CD's or DVD's, DO NOT go to that shop if you don't want to face this problem. I wouldn't give a thumbs up to this shop, more like a thumbs down...

BOYCOTT THUMBS UP!!!!!

Boats

Assigment kelas keusahawanan IT. Tugas yang diberikan ialah untuk pergi menginterview usahawan yang berjaya and tajuk yang group kitorang dapat ialah aquaculture. So, minggu before raya tu iaitu pada 15 September 2009, group kitorang pergi ke Pusat Memancing Yaakob Marso a.k.a. Pak Kob di Sungai Kong Kong, Masai...jauh tuuu...memula ingat dekat-dekat je diorang pilih, rupanya dekat Masai.

Disebabkan hari Rabu punya kelas sudah pun dibatalkan, maka kami berenam (Ahmad Alif, Shariff, Afdhal, Nizar and Helmi gerak pada jam 12.00 PM. First stop Petronas Impian Emas. Then gerak sampai ke Masai. Lamanya tak sampai-sampai lagi ni. Ni dah macam masuk kawasan pedalaman je. Last-last sampai pun dalam lebih kurang pukul 1.30 PM.

Time sampai tu Pak Kob (the owner) belum sampai lagi. Tunggu la dia sampai dia datang. Bila dah sampai, maka sesi interview pun bermula. Bla...bla...bla..bla...Pak cik dulu kerja kilang je...bla...bla..bla...kalau nak berjaya dalam bisnes, kita kena...bla...bla...bla....Pak cik ada kedai...bla...bla...bla... Lepas dah habis, dia pun suruh pekerja dia bawak kitorang naik bot. Banyak woo bot dia...lebih dari 40 buah. Saje bawak round-round nak tunjuk tempat tu...peh best!!

Baru sampai

Biasa je tempat dia

From left: Ahmad, Afdhal, Shariff, Nizar

Jeti Pak Kob

Parking bot

Apa tu?

Banyak betul bot dia...

Lama jugak kitorang jalan-jalan naik bot tu. Pak Kob suruh bawak dekat-dekat je tapi pekerja dia boleh pula bawak rayau lama-lama...hahaha...mesti tengah bosan duduk dekat jeti je...haha...memula diorang bawa pergi tengok tempat memancing dia...then dia bawa sampai mana entah, tapi best la dapat naik bot lama-lama...bukan selalu...hehehe...


Baru naik atas bot..jangan mabuk sungai dah...haha

Nizar dengan "adik" dia...hahaha

Pemandangan dari dalam bot

Tepi-tepi tu hutan paya bakau

Bot satu lagi sedang mengejar

Vrrommm...diorang potong bot kitorang! Ces..

Best...

Nizar semangat nak bawak bot...haha

Lepas dah puas jalan-jalan naik bot..budak-budak tu pun bawak balik ke jeti....rilek je diorang parking bot tu, macam parking kereta pulak.... Time tu dah pukul 5.30 PM. Dalam perjalanan balik, jem teruk...aduh! Sempat ke sampai nak bukak puasa ni? Lenguh kaki. Last-last singgah stesen minyak beli air sebab nanti boleh bukak puasa dalam kereta je. Sampai balik UTM pukul 7.15 PM...nak pergi bazar dah tutup, makanan mesti dah habis. Then makan dekat Jusco je lepas tu.....ngap!