Posts

Showing posts from October, 2009

Again

Hmmm...

Boycott

Image
That's it! I've decided to boycott this certain computer shop. Thumbs Up dekat Taman U. The shop yang dekat dengan the no more Bersatu Jaya. For 7 years I've bought CD's and DVD's at that shop! Practically, orang kedai tu dah kenal dah aku ni. Tak guna betul. Yesterday, I bought a DVD Game and when I try to install it (I've tried at 3 computers!), the game cannot run! And the game consist of 2 DVD's, that means RM20 man! I went back to the shop but it was already closed, so I bought the same game at another shop and when I install it, it's playable, no problems.


The next day, I went back to that shop (Thumbs Up) and requested to exchange it for another game but you know what they said to me? "Oh...tak bleh tukar lo...saya takleh buat apa....mesti you punya graphic tak cukup!". In my mind I said, "Kepala hotak kau! Aku dah try install dekat 3 komputer! DVD yang aku beli dekat kedai lain tu boleh je main!". Wei, at least tukar je game t…

Boats

Image
Assigment kelas keusahawanan IT. Tugas yang diberikan ialah untuk pergi menginterview usahawan yang berjaya and tajuk yang group kitorang dapat ialah aquaculture. So, minggu before raya tu iaitu pada 15 September 2009, group kitorang pergi ke Pusat Memancing Yaakob Marso a.k.a. Pak Kob di Sungai Kong Kong, Masai...jauh tuuu...memula ingat dekat-dekat je diorang pilih, rupanya dekat Masai.

Disebabkan hari Rabu punya kelas sudah pun dibatalkan, maka kami berenam (Ahmad Alif, Shariff, Afdhal, Nizar and Helmi gerak pada jam 12.00 PM. First stop Petronas Impian Emas. Then gerak sampai ke Masai. Lamanya tak sampai-sampai lagi ni. Ni dah macam masuk kawasan pedalaman je. Last-last sampai pun dalam lebih kurang pukul 1.30 PM.

Time sampai tu Pak Kob (the owner) belum sampai lagi. Tunggu la dia sampai dia datang. Bila dah sampai, maka sesi interview pun bermula. Bla...bla...bla..bla...Pak cik dulu kerja kilang je...bla...bla..bla...kalau nak berjaya dalam bisnes, kita kena...bla...bla...bla....Pa…