rss
twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

Tagged....again...

Kena tagged lagi...

1. Describe 10 things about the person who tags you.

1. his name is ahmad taufik bin ahmad zaidon
2. has been to old trafford (jeles gile!)
3. rumah dia dekat taman desa skudai
4. belajar di United Kingdom
5. my schoolmate and matriculationmate...haha...
6. anak ke-2
7. dulu dekat KMJ duduk Blok B (Al-Kindi)...haha
8. rajin
9. kampung dia dekat Batu Pahat
10. guna gayung UK...hahaha....

2. Describe 10 things about you

1. tinggi
2. tak suka makan sos
3. saiz kasut 13
4. loyal fan of Manchester United
5. study dekat UTM
6. amek kos Sains Komputer
7. drive a Toyota Corona
8. minggu lepas accident terlanggar kereta orang
9. gila bola
10. kalau makan ayam, mesti kena ayam bahagian dada...tokleh yang lain..haha...

3. Choose the people to be tagged and list their names

1. asyraf amin
2. rasyid
3. zubair
4. munawwar
5. iqbal
6. taufik (haha kena lagi...)

Tagged

Go tagged by Zubair....

1.What have you been doing recently?

Updating my blog...

2.Do you ever turn your cell phone off?
Only when it's out of battery...hahaha..

3.What happened at 10am today?
Nothing....

4.When did you last cry?
Don't quite remember....last year I guess...

5.Believe in fate/destiny?
Of course!

6.What do you want in your life now?
Haha...is this question necessary?

7.What's your favourite thing to do on the bed?
Sleep, read comic books or story books, use my MP4 player....

8.Do you tend to make the relationship complicated?
Never had a relationship...

9.Are you wearing anything borrowed from anyone?
Wearing? As in clothes? Nope...

10.What was the last movie you caught?
Eagle Eye....!!!

11.What does the oldest text msg in your inbox say?

"Hu.balikMANUdapatMAINmasaCARLINGpalingKURANG.hu."

12.What was the last song you sang out loud?
Bunkface-Situasi

13.What is the newest text msg in ur inbox?

"Serius! Nta dh dgr just to get high? Best gler.. N if tday ws ure last day.. Serius gler best!"

14.Who did you talk on the phone last night?
Nobody

15. 4 person that I tagged are
Aida, Kakngah, Kaklong, Taufik Zaidon

Aduh...terlanggar...!!

Adoyai...malam semalam berlaku satu kemalangan antara kereta toyota corona dan proton wira....kejadian ini berlaku di taman universiti, skudai.

Ok cerita nya camni....petang semalam balik rumah kejap. Dah dinner semua, ingat lepas tengok gerhana bulan, baru balik UTM. Dalam paper kata pukul 10.28 PM...tunggu la dengan penuh excitement...Ahmad, Kakngah, Aimi dengan Aida pun semangat la tunggu kat luar tu nak tengok...wah, bulan lawa je kat atas tu....sekali tengok tepi ada segerombolan awan sedang menuju untuk menutupi bulan. Tidak!!! Tapi takpe sebab awan tu pun macam tak tebal pun. Tunggu punya tunggu dan pukul 11....hadui..tak ubah pun bulan tu.

Jam sudah menunjukkan pukul 11.15 PM...hmmm terus balik UTM la camni, nanti kang lepas pukul 12 tokleh nak masuk pulak...kad matrik tak bawak. Ok la, terus balik lah. Sampai jalan dekat Safiah yang cawangan kedua tu....dekat depan ada wira warna biru. Then toleh la ke kanan nak tengok sama ada kereta atau motor yang lalu...ok takde, tetiba ada satu motor ni laju je memotong....by the time toleh ke depan, wira depan tu dah brek and apa lagi brek jugak la...tapi malangnya tidak berbau (kalau ada bau, bau cane ek?). Momentum kereta telah menyebabkan berlaku perlanggaran...GEBAM!!! Bumper wira tu ada la calar dan terkihis....lampu signal toyota pulak pecah....nasib baik tiada berlaku sebarang kemalangan jiwa....dalam kereta wira tu ada budak kecik umur dalam 4-5 tahun....

Lepas dah langgar tu...keluar la kereta kejap nak tengok damage yang berlaku akibat collision tadi....pemandu wira tu seorang perempuan cina berumur dalam lingkungan 40-an...tengok jam dah pukul 11.35 PM...lepas dah ni dan itu, last-last kata kita settle esok je lah...kasi nombor telefon.

Esoknya, jumpa dia...bayar dia RM 250...dia kata nanti kalau lebih dia bayar guna duit dia sendiri, kalau kena charge less than RM 250, dia kasi balik duit baki tu...hmmm ye ke? Kalau dia seorang yang baik dan jujur, dia akan buat..




Blackout...!!

Kelmarin pada jam 11.15 pm, satu UTM blackout....mak aih gelap gile...! Tapi kat fakulti semua ada lampu pulak...guna backup ke? Tak tau la...tapi time tu kitorang nak pergi makan....sekali blackout,...terpaksa la makan dekat luar...di Restoran Tengku Impian.....

Tapi alhamdulillah time balik, dah ada elektrik balik....