Posts

Showing posts from June, 2008

The Number 1

Kena tag dengan Kakngah...best la tag2 nih..keh3..

1 minit yang lalu, apa anda buat?
- Call orang untuk tempah court futsal nak main malam ni...

1 hari yang lalu, apa anda buat?
- Hmmm...semalam tak buat apa-apa sangat. Balik dari qiam dekat rumah Ustaz Wan, then balik rumah, pastu rehat kejap. Pastu Ammar Taqi ajak pergi main paintball dekat Impian Emas tapi takde duit...sekali masuk nak kena bayar RM 20 ++...huhuhu.. Er, tu je la kot...tapi kalau Sabtu and Ahad lepas ada pergi rehlah dekat Kulai...best!

1 hari lagi, apa anda akan buat?
- Tengok la cane...no one know the future...hahaha

1 orang yang terakhir menelefon kamu?
- Ibrahim...dia tanya pasal plan futsal malam ni..dah gatal kaki dia tu nak main...hahaha

1 makanan yang baru dibeli?
- Mak yang beli, pergi teman je Mak pergi pasar....beli sayur and buah...

1 barang yang baru hilang?
- Sikat...hilang time pergi rehlah hari tu...

1 cerita yang baru ditonton?
- Kungfu Panda!!! Tengok time rehlah tapi tu pon tak habis tengok daaa...tertido..huhu…

Basikal...

Rabu (11/6/2008). Satu kejadian berlaku. Petang tu rasa macam nak keluar exercise naik basikal tapi tengok tayar pancit la pulak. Hadui...malas nak pam. Tapi takpe, pam la juga tapi angin tak penuh. So, I went to Shell and isi la angin...Shell yang dekat depan Shell that used to be Projet. Dah isi penuh, berkayuh la menuju ke Taman U lama...ikut jalan straight tu. Sampai Taman U lama, rasa haus giler...dompet pulak lupa nak bawak, nasib baik tadi Ayah ada kasi duit letak dalam poket seluar. So lepas ni plan nak pegi beli air lah kat kedai.

Tetiba kepala rasa semacam. Ish, peningnya. Apesal ni? Tadi ok je. Tengok jam dah pukul 6.45 pm. Eh, takkan nak pitam kot? Memang rasa lalok giler. Rasa nak muntah pun ada. So, benti la kejap tepi jalan tu. Mata dah blur. Amek handphone dalam poket, baru pikir nak phone Mak suruh amek tapi tak jadi, boleh tahan lagi kot ni. About 5-7 minutes or so...kepala dah mula ok sket...mata dah tak blur sangat. Cross jalan, pegi kedai, beli air...ahhh lega. Ten…

Johor - KL - Johor - Kelantan

Image
Agak-agak you all boleh paham kan tajuk tu? Sonang je...balik kampung la..hahaha...start balik KL 22 Mei lepas. Balik KL pun sebab Ayah ada bengkel dekat One World Hotel. Hotel tu dekat je dengan rumah nenek kat Taman Tun. Mak ngan Ayah pegi tido sana while me, Aimi and Aida tido rumah nenek...we all duduk KL sampai hari Jumaat je sebab Sabtu tu ada jemputan kahwin dekat Johor, tu yang balik Johor dulu tu. Kalau tak terus gerak ke Kelantan from KL. Eh..takleh jugak, kena balik Johor dulu sebab kena hantar Aimi balik because dia ada Mukhayyam Form 5...sedih dia tak dapat ikut pegi Kelantan.
So in KL we didn't go jalan-jalan sangat. Takat kawasan situ je, tapi best sebab ada One Utama. Tak payah pegi jauh-jauh, One Utama dah cukup. Gabak besar pulak tu. The second night, we stayed at the Hotel with Mak and Ayah...ye la..nak jugak rasa duduk 5 star hotel...jakun jugak la time tu..hahaha. katil ada dua tapi satu katil muat dua orang....apa lagi, join sekali la! Hehehe...but I still ha…

Kings of Europe...!!!

Image
22nd May 2008. A historic night for all Manchester United fans..why is that? Because that was the night when Manchester United were crowned Kings of Europe for the 3rd time in history after beating Chelsea 6-5 on penalties when it ended 1-1 after extra-time. And what a night it had been...the emotions, the drama...fuh! If you watched the match, you know.

:: Kings of Europe 2008 ::

I watched the final at home with my friends (Asyraf, Hasif, and Basyir). At first we planned to watch it at Ayub but Mak didn't gave the green light. So I invited them to watch it at my place. Well, malam tu we all pergi main badminton dekat UTM. Best! Ramai datang. Qayyum booking court satu je, tapi we all guna sampai 3! Hahaha...ye la, dari duduk menunggu turn, baik guna court yang kosong, takdelah membazir masa ek? Hehehe... Then, lepas semua dah habis main, tibalah masa nak balik...sebelum tu Asyraf dah kata nak gerak dulu, dia kena amek ayah dia kat Pejabat JIM sebab nak kena hantar ayah dia ke Surau…