rss
twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

The Number 1

Kena tag dengan Kakngah...best la tag2 nih..keh3..

1 minit yang lalu, apa anda buat?
- Call orang untuk tempah court futsal nak main malam ni...

1 hari yang lalu, apa anda buat?
- Hmmm...semalam tak buat apa-apa sangat. Balik dari qiam dekat rumah Ustaz Wan, then balik rumah, pastu rehat kejap. Pastu Ammar Taqi ajak pergi main paintball dekat Impian Emas tapi takde duit...sekali masuk nak kena bayar RM 20 ++...huhuhu.. Er, tu je la kot...tapi kalau Sabtu and Ahad lepas ada pergi rehlah dekat Kulai...best!

1 hari lagi, apa anda akan buat?
- Tengok la cane...no one know the future...hahaha

1 orang yang terakhir menelefon kamu?
- Ibrahim...dia tanya pasal plan futsal malam ni..dah gatal kaki dia tu nak main...hahaha

1 makanan yang baru dibeli?
- Mak yang beli, pergi teman je Mak pergi pasar....beli sayur and buah...

1 barang yang baru hilang?
- Sikat...hilang time pergi rehlah hari tu...

1 cerita yang baru ditonton?
- Kungfu Panda!!! Tengok time rehlah tapi tu pon tak habis tengok daaa...tertido..huhuhu

1 hal yang terakhir digosipkan?
- Gosip? Tu bukan untuk orang perempuan je ke? Hahahaha...

1 kata yang ingin diluahkan?
- Er...mana boleh cakap..kantoi la nanti...hehehe

1 buku yang sudah dibaca?
- The Silmarillion...tapi belum habis lagi...hehe

1 penyakit yang sering datang?
- Batuk and selsema..

1 keinginan?
- Sama macam Kakngah...nak kurus...hahaha...and tough...keh3... ceh, cakap je lebih...hehe

I tag everyone!! Hehehe..


Basikal...

Rabu (11/6/2008). Satu kejadian berlaku. Petang tu rasa macam nak keluar exercise naik basikal tapi tengok tayar pancit la pulak. Hadui...malas nak pam. Tapi takpe, pam la juga tapi angin tak penuh. So, I went to Shell and isi la angin...Shell yang dekat depan Shell that used to be Projet. Dah isi penuh, berkayuh la menuju ke Taman U lama...ikut jalan straight tu. Sampai Taman U lama, rasa haus giler...dompet pulak lupa nak bawak, nasib baik tadi Ayah ada kasi duit letak dalam poket seluar. So lepas ni plan nak pegi beli air lah kat kedai.

Tetiba kepala rasa semacam. Ish, peningnya. Apesal ni? Tadi ok je. Tengok jam dah pukul 6.45 pm. Eh, takkan nak pitam kot? Memang rasa lalok giler. Rasa nak muntah pun ada. So, benti la kejap tepi jalan tu. Mata dah blur. Amek handphone dalam poket, baru pikir nak phone Mak suruh amek tapi tak jadi, boleh tahan lagi kot ni. About 5-7 minutes or so...kepala dah mula ok sket...mata dah tak blur sangat. Cross jalan, pegi kedai, beli air...ahhh lega. Tengok jam dah nak dekat pukul 7. Kena balik cepat ni. Dah la jauh lagi. Ok, takpe. Teruskan je. Dalam pukul 7.15 baru sampai rumah...Mak dengan Aimi tengah dinner...ingat nak join sekali tapi selera langsung takde...then terus pegi mandi. Lepas solat, terus tido. Pening tu ada rasa sikit-sikit...


Johor - KL - Johor - Kelantan

Agak-agak you all boleh paham kan tajuk tu? Sonang je...balik kampung la..hahaha...start balik KL 22 Mei lepas. Balik KL pun sebab Ayah ada bengkel dekat One World Hotel. Hotel tu dekat je dengan rumah nenek kat Taman Tun. Mak ngan Ayah pegi tido sana while me, Aimi and Aida tido rumah nenek...we all duduk KL sampai hari Jumaat je sebab Sabtu tu ada jemputan kahwin dekat Johor, tu yang balik Johor dulu tu. Kalau tak terus gerak ke Kelantan from KL. Eh..takleh jugak, kena balik Johor dulu sebab kena hantar Aimi balik because dia ada Mukhayyam Form 5...sedih dia tak dapat ikut pegi Kelantan.


So in KL we didn't go jalan-jalan sangat. Takat kawasan situ je, tapi best sebab ada One Utama. Tak payah pegi jauh-jauh, One Utama dah cukup. Gabak besar pulak tu. The second night, we stayed at the Hotel with Mak and Ayah...ye la..nak jugak rasa duduk 5 star hotel...jakun jugak la time tu..hahaha. katil ada dua tapi satu katil muat dua orang....apa lagi, join sekali la! Hehehe...but I still had to sleep atas lantai...takpe, dah biasa dah..hahaha. Dekat hotel tu ada swimming pool...tiap hari we all pegi mandi..hahaha! So, plan esok nak pegi tengok wayang sama-sama...cerita Narnia Prince Caspian. Memula nak tengok Indiana Jones tapi Aida nak tengok Narnia dulu. Well, ok then, Narnia it is. Well, sekali tengok best pulak cerita tu...hehehe. Esok tu baru pergi tengok Indiana Jones...one of my all time favourite movies....Ayah pun excited! Hehe.. Lepas tu pegi shopping sikit la dekat One Utama tu...pegi kedai buku...pegi Giant...and so on...



Hari Jumaat we all balik Johor balik...esok tu ada kenduri kahwin...ada 3 jemputan kot...tak ingat. Ingat nak makan je..hahaha! Ahad tu Ayah kena pegi balik KL sebab ada conference. So, hari Selasa pagi gerak ke Kelantan.
Memula plan nak gerak pukul 4 pagi, pastu pukul 6 pagi, last-last gerak pukul 7.45 pagi...hahaha.


On the way ke rumah Tok Ayah tu we all singgah rumah Cek Su dekat besut....memula plan nak tido situ kalau Nenek Cek ada lagi kat situ. Nanti pagi esok tu boleh hantar Nenek Cek balik. Tapi rupa-rupanya dia dah balik pagi-pagi lagi so we all datang singgah je la...dapat la makan murtabak gabak tu...hehe. Sampai rumah Tok Ayah pukul 9 lebih..penat seh.


Fuh, balik Kelantan kali ni panas giler! Memang panas semacam je panas dia...berpeluh je memanjang. Kipas pulak slow, so asyik mandi je...hahaha. Esok tu pegi Kota Bharu, did a little shoppping. Pegi Izz punya KB Mall..hahaha. Then macam biasa mesti pegi Rantau Panjang...hehehe. Still hot man...rasa macam kena masak. The day before we all nak balik Johor tu, singgah tempat Ayuh organize petandingan burung tu. Event tu esok, baru ingat nak pegi tapi pagi esok tu we all dah nak balik...



Kings of Europe...!!!


22nd May 2008. A historic night for all Manchester United fans..why is that? Because that was the night when Manchester United were crowned Kings of Europe for the 3rd time in history after beating Chelsea 6-5 on penalties when it ended 1-1 after extra-time. And what a night it had been...the emotions, the drama...fuh! If you watched the match, you know.

:: Kings of Europe 2008 ::

I watched the final at home with my friends (Asyraf, Hasif, and Basyir). At first we planned to watch it at Ayub but Mak didn't gave the green light. So I invited them to watch it at my place. Well, malam tu we all pergi main badminton dekat UTM. Best! Ramai datang. Qayyum booking court satu je, tapi we all guna sampai 3! Hahaha...ye la, dari duduk menunggu turn, baik guna court yang kosong, takdelah membazir masa ek? Hehehe... Then, lepas semua dah habis main, tibalah masa nak balik...sebelum tu Asyraf dah kata nak gerak dulu, dia kena amek ayah dia kat Pejabat JIM sebab nak kena hantar ayah dia ke Surau An-Nur. Time keluar nak ke kereta, tengok Asyraf ada lagi kat kereta...aik? Tadi kata nak gerak dulu...last-last rupanya kunci kereta dia tertinggal dalam kereta...hadui, cane ni? Macam-macam we all pikir cane nak kasi bukak pintu kereta tu...naseb baik time tu ramai lagi...boleh kita bergabung kepala pikir cane nak kasi selesai problem ni. Jam menunjukkan pukul 11 lebih. Asyraf dah janji dengan ayah dia nak amek pukul 11. Then, Asyraf naik Fahim pegi amek ayah dia...while we all masih cari tools yang sesuai...last-last jumpa macam cangkuk...Azhari pun dengan pakarnya bukak pintu then dapat balik kunci tu....alhamdulillah...I immediately sms Asyraf...kata pintu dah dapat bukak. Suruh dia terus gerak, nanti jumpa dekat Ayub. On the way tu, tetiba nampak Myvi Fahim patah balik. Sume benti tengah jalan sebab nak tukar kereta..hahaha.


Lepas tu we all jumpa kat Ayub...minum je, yang lain makan sebab tengok jam dah nak dekat pukul 12. I have to be back before 12 or else Mak will lock me out...huhu. Dah sampai rumah, rehat kejap...then Ayah suruh pegi kedai beli la apa-apa untuk kengkawan time tengok final nanti...dalam setengah jam lepas tu, budak-budak ni pon sampai...Asyraf dengan Hasif je, Basyir balik rumah dia kejap sebab nak mandi...then Hasif pegi amek dia. Lepas setia menunggu jam 2.30 am tiba, final pun dah nak mula...peh! Rasa cuak seh...last time tengok Man Utd main Champions League final tahun 1999, time tu tengok dengan Kakngah...hehe.





Kick-off. 1st half Man Utd control game...serang punya serang....Schloes buat one-two dengan Brown. Brown cross ke Ronaldo dan GOAL!!!!!! Kitorang sorak melompat-lompat! GOAL!!!! Asyraf terus sms budak-budak Chelsea (Zahid, Khalid, Afif ngan Amin Khidzir)...hahahaha...sure bengang je diorang...hahaha...nak sms Saif tak dapat...dia kat Mesir...hehehe...lepas tu Man Utd dah boleh lead 3-0. Tevez ngan Carrick, cekap pulak Cech malam ni...tetiba Chelsea counter-attack, Essien shoot. Terkena belakang Vidic dengan Ferdinand...bola jatuh ke Lampard dah dia score...time tu we all senyap je. Tak tau nak cakap ape...gol naseb...huhu..dah la gol last minit...minit ke 45...baru nak lead time half-time. 2nd half, Chelsea pulak control game...Asyraf dah macam nak tido..takpelah, dia pun kurang sihat time tu...banyak chance from both sides...full time 1-1. Start extra-time. Chelsea shoot kena tiang dah palang. Fuh! Cuak giler! Then Giggs shoot, Terry pulak boleh tanduk ke atas....aaarrgh! Tension! Habis extra-time. Penalty shoot-out. Hadui...lagi cuak sebab last time Man Utd kalah penalty shoot-out ngan Arsenal time FA Cup final 2005.

:: Ronaldo scores the opening goal ::

:: Lampard scores for Chelsea ::


Memula Tevez amek, dengan mudah beat Cech 1-0. Then Ballack. Van Der Sar dah teka betol tapi gol jugak, 1-1. Lepas tu Carrick, sama jugak dengan senang gol, 2-1. Lepas tu Belletti, Van Der Sar salah teka, 2-2. Ronaldo...time tu kitorang macam kurang konfiden walaupun dia dah banyak kali gol penalti. Ronaldo shoot, Cech save! Kitorang terpaku. Tangan dah atas kepala. Then, Lampard, Van Der Sar dah dapat pegang sket bola tapi masuk jugak, 2-3. Hargreaves, 3-3. Ashley Cole, sayang Van Der Sar tak dapat save sebab dah lawa dive, 3-4. Nani, time ni dah macam rasa kekalahan, takut Nani shoot tinggi...sekali gol, 4-4. Lepas ni kalau Chelsea gol terus menang...nak tengok sape amek, Terry! Poyo giler! Nak jadi hero Chelsea ar tu. Dia shoot, hati dah berdebar. Sekali dia slip pastu shoot kena tiang! Hahahahahaha!!!! We all gelakkan dia! Haa tu ar nak sgt jadi hero! Amek kau! Yes! Ada harapan lagi. Anderson. We all tak konfiden sebab dia tak penah score lagi utk Man Utd. Dia shoot tengah...gol, 5-4. Kalou, 5-5. Giggs, konfiden. 6-5. Anelka...Van Der Sar tunjuk tangan dia macam dia nak dive ke kiri. Sekali Anelka shoot ke kanan, Van Der Sar save!!!! YAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!! Champions!!! Kitorang melompat macam orang giler! YEAAAAHH!!!!! Giler ah penat seh bersorak. Lega pun ada. Fuh! What a night!

:: Terry missed penalty ::


Penalty shoot-out:
MANCHESTER UNITED 6
Tevez [O]
Carrick [O]
Ronaldo [X]
Hargreaves [O]
Nani [O]
Anderson [O]
Giggs [O]

CHELSEA 5
Ballack [O]
Belletti [O]
Lampard [O]
A. Cole [O]
Terry [X]
Kalou [O]
Anelka [X]