Posts

Showing posts from September, 2008

Singgah Selalu...

Image
17/9/2008, my UTM friends and I went to Singgah Selalu to breakfast, eh silap break fast la.....bukan sarapan...kitorang puasa..haha... Haa kitorang bukak puasa dekat Singgah Selalu. Actually dah banyak kali plan nak pergi Singgah Selalu atau pun SS diorang selalu panggil. Dari minggu lepas lagi dah plan tapi asyik tak jadi je. Sebab kalau nak pergi, kena pergi awal. Kalau tak, meja semua penuh...so kena booking meja.


So semalam Helmi dah awal-awal tanya kat kitorang hari ni nak bukak puasa dekat SS tak? Kitorang jawab ok je... Then dia pun call kawan dia suruh tolong bookingkan meja...lepas dah setel booking meja, Helmi pun balik rumah dia kejap... I went back home too. Nak kasi video Prison Break Season 4 Episode 3 dekat Kakngah...sambil-sambil tu tengok sekali lah ngan Kakngah..hahaha...time tengah tengok tu, tetiba Amir call tanya dekat mana? I said dekat rumah, nanti time nak pergi baru balik UTM balik. Diorang cakap nak gerak pukul 6.

Pukul 5.30 PM pergi bilik diorang. Tengok Alif…

Bazaar Ramadhan...

Tiap tahun bazaar ramadhan akan berleluasa di seluruh Malaysia...kat UTM ada satu...dekat tempat parking Fakulti Alam Bina (FAB)..kalau ada masa singgah la sana...tapi kalau hujan macam minggu lepas, susah sikit la kan... Hari tu kitorang nak try pergi bazaar lain. Asyik bazaar UTM je...bosan..tiap-tiap hari benda yang sama... So we all pergi bazaar yang dekat Sri Pulai tu...best gak...tapi time we all pergi tu tgh hujan pastu dah pukul 6.45 pm..hahaha...lambat pulak...tapi ada hikmahnya...

Well, selalunya kalau time-time camni, penjual semua mesti nak habiskan diorang punya stok kan? So..byk la diorang kasi benda-benda free atau murah...hehehehe...contohnya air selalunya harga dia RM 1 satu..tp sekarang dia kasi RM 1 untuk 2 bungkus...peh...then kuih dia kasi lebih 1 atau 2...hahaha...wei, bukan sengaja tau, dia yang nak kasi...hehehe...

Hmmm...pasni nak try bazaar mana plak ek? UTM dah...Sri Pulai dah...haaa, pasni ni try bazaar kat Tmn U ngan Sri Skudai lak...hahaha...