rss
twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

Singgah Selalu...

17/9/2008, my UTM friends and I went to Singgah Selalu to breakfast, eh silap break fast la.....bukan sarapan...kitorang puasa..haha... Haa kitorang bukak puasa dekat Singgah Selalu. Actually dah banyak kali plan nak pergi Singgah Selalu atau pun SS diorang selalu panggil. Dari minggu lepas lagi dah plan tapi asyik tak jadi je. Sebab kalau nak pergi, kena pergi awal. Kalau tak, meja semua penuh...so kena booking meja.


So semalam Helmi dah awal-awal tanya kat kitorang hari ni nak bukak puasa dekat SS tak? Kitorang jawab ok je... Then dia pun call kawan dia suruh tolong bookingkan meja...lepas dah setel booking meja, Helmi pun balik rumah dia kejap... I went back home too. Nak kasi video Prison Break Season 4 Episode 3 dekat Kakngah...sambil-sambil tu tengok sekali lah ngan Kakngah..hahaha...time tengah tengok tu, tetiba Amir call tanya dekat mana? I said dekat rumah, nanti time nak pergi baru balik UTM balik. Diorang cakap nak gerak pukul 6.

Pukul 5.30 PM pergi bilik diorang. Tengok Alif tengah tido lagi. Kejut dia cakap kitorang nak pergi bukak puasa dekat SS. Dia bangun, tido balik jap pastu kejut lagi. Then dia pergi mandi. Dalam pukul 6 lebih baru kitorang gerak. Shariff tak dapat ikut sebab malam tu dia ada kelas tuisyen mengajar budak-budak Form 2 dekat Mutiara Rini, tempat Aimi tuisyen tu. We all pergi naik kereta NIzar. Vroom! We all bertolak. Uish lapar dah ni...hahaha. On the way tu, Nizar singgah Petronas kejap...nak isi minyak. Memula ingat nak pergi Singgah Selau yang dekat KiP Mart tu...sekali bukan...dekat Danga Bay...laaa..ingat Nizar dah terlajak jalan sebab dia tak naik fly over yang dekat Angsana tu. Ok gak, tak pernah pergi SS Danga Bay. Sampai sana dalam pukul 6.30 PM, tengok-tengok takde pun motor si Helmi ni...Amir call dia. Dia kata on the way. Lepas dah parking, we all masuk dalam...jumpa abang yang jaga untuk reservation..dia tanya nama apa...sebelum tu Helmi suruh cakap nama Capik and the Gang. Ok abang tu cari dalam list tu...tade tapi Shafik ada la...hmmm betol la kot. Jom duduk. Dah duduk tetiba Amir kata bukan Shafik...tapi Capik and the Gang. Pergi check balik dalam list tu. Kitorang dah gelisah. Sekali memang betol la Shafik sebab tengok nombor telefon betol. Ok selamat...kalau tak malu je...hahaha...kitorang pun order...tengok harga, mak aih! Takpe lah, bukannya selalu makan sini walaupun nama restoran Singgah Selalu. Kalau selalu, pokai la kitorang...huhu...I ordered Nasi Putih Daging Lada Hitam dengan telur dadar, fresh orange and american pancake...hehehe.

Jam sudah menunjukkan pukul 6.55 PM, Helmi belum sampai lagi..aish budak ni datang ke tak? Kang kitorang yang nak kena bayar semua. Belakang meja kitorang ada satu family Melayu...tetiba terpandang budak kecik ni muka masam and mata dia berair. Aduh, ape kena ngan budak ni. Tanya Amir kenapa dengan budak kecik tu. Amir kata tadi bapak budak tu tampar dia...dua kali pulak tu!!! Giler punya bapak tampar anak. Kesian tengok budak tu. Pastu tetiba bapak dia macam tak puas hati, dia terus bangun dan blah dari situ pergi mana entah. Takkan dia tinggalkan family dia? Hahaha...gile apa..takkan tu pon dan abandon family? Pastu mak budak tu macam marah-marah lagi anak dia...this time marah kakak budak tu pulak...lepas makanan dah sampai...ada lagi 5 minit sebelum Maghrib. Then bapak budak tu balik ke meja dia. Bapak dia cakap, "Tak ok-ok lagi ke budak ni?". Pastu isteri dia macam nak calm down kan suami dia. Bapak dia cakap lagi, "Nyampah aku tengok muka budak ni!!" Then dia cakap kat anak dia sorang lagi, "Siap ko balik nanti, memang aku bantai ko!!" Ish3...teruk giler bapak dia...

Then azan maghrib kedengaran dari radio Johor Best 104...makan! Hahaha...tapi agak hampa la tengok nasi dia sebab macam sikit je...dah la mahal...huhuhu...naseb baik order pancake sekali...hehe...yang Helmi dengan kengkawan dia makan chicken wings...peh sedap je tengok diorang makan...hahaha....

Dah habis makan, pergi solat dekat surau dia...ada dekat belakang...fuh, ramainya! Dah habis solat, balik meja tengok buletin utama...bosan je nak tengok sebab alah tau-tau je la...malas nak cakap kat sini, kang kena tangkap tak pasal-pasal...hahaha...

Lepas sume dah setel, we all pon balik ke UTM...penat seh...hahaha....



Bazaar Ramadhan...

Tiap tahun bazaar ramadhan akan berleluasa di seluruh Malaysia...kat UTM ada satu...dekat tempat parking Fakulti Alam Bina (FAB)..kalau ada masa singgah la sana...tapi kalau hujan macam minggu lepas, susah sikit la kan... Hari tu kitorang nak try pergi bazaar lain. Asyik bazaar UTM je...bosan..tiap-tiap hari benda yang sama... So we all pergi bazaar yang dekat Sri Pulai tu...best gak...tapi time we all pergi tu tgh hujan pastu dah pukul 6.45 pm..hahaha...lambat pulak...tapi ada hikmahnya...

Well, selalunya kalau time-time camni, penjual semua mesti nak habiskan diorang punya stok kan? So..byk la diorang kasi benda-benda free atau murah...hehehehe...contohnya air selalunya harga dia RM 1 satu..tp sekarang dia kasi RM 1 untuk 2 bungkus...peh...then kuih dia kasi lebih 1 atau 2...hahaha...wei, bukan sengaja tau, dia yang nak kasi...hehehe...

Hmmm...pasni nak try bazaar mana plak ek? UTM dah...Sri Pulai dah...haaa, pasni ni try bazaar kat Tmn U ngan Sri Skudai lak...hahaha...