Posts

Showing posts from December, 2008

Last Rehlah of 2008

Image
Hmm...rehlah...best betol. Minggu lepas hari Sabtu pergi Gunung Pulai, mandi sungai. Hari Rabu hari tu time Majlis Ilmu dekat Pejabat JIM, Ubaidah ajak pergi mandi sungai...dia tanya nak ikut tak? Tengah cari orang ni...ape lagi, mesti la nak! Jom! Ok set Sabtu pagi.
Asyraf dah ajak semua member-member G7 yang lain yang ada dekat JB time tu. Tapi...yang datang Asyraf and myself je dari G7...agak hampa la...dalam ramai-ramai tu, kita dua je datang. Huhu...Jumaat malam tu Asyraf tidur dekat Surau An-Nur Desa Skudai dengan budak-budak lain sebab lagi pun pagi Sabtu tu semua kena kumpul dekat sana...dia cakap nak gerak pukul 7.00 AM...wah! So dalam pukul 7.30 AM baru gerak dari rumah...hehehe...Sampai An-Nur, jumpa Umayr (dah jadi ayah sekarang...tahniah!), dengan Salman. Yang lain tengah tidur lagi...haha... Ubai pergi ambil Ihsan Norkhair. We all pun borak-borak la sikit sambil menunggu Ubai sampai. Bla...bla..bla...Ubai sampai. Dia tanya lagi, sape lagi yang belum sampai? Fahim....semal…

I've been Tagged

1. Listkan 10 perkara tentang org yg tag kamu- Adik saya
- Tinggi
- Pakai speck
- Suka makan ayam
- Lahir bulan Mei
- Umur dia 13 tahun
- Minat Jonas Brothers
- Anak bongsu
- Tengah bosan
- Perempuan


2. Masukkan emo yg kamu suka

- Happy
- Kenyang
- Menang


3. Tuliskan novel kegemaran kamu

- The Lord of The Rings
- Harry Potter
- Semua buku tulisan JRR Tolkien


4. Senaraikan 5 benda yang kamu sayang...

- Family
- Handphone
- Kereta
- MP4
- Duit


5. Tag 7 org dgn link blognyer skali...

- sape-sape je lah yang nak buat, tanak paksa...haha




Raya Haji 2008

Image
Raya Haji datang lagi tahun ni...so apa lagi, balik Kelantan la..hehe... Every year kalau ada rezeqi, memang balik Kelantan buat korban. Memula plan nak gerak hari Jumaat (5 Dec), tapi disebabkan sebab-sebab tertentu, hari Sabtu (6 Dec) baru gerak. Plan pukul 7.00 AM tapi gerak pukul 9.00 AM...hahaha.
Lepas tol Skudai, tidur! Bangun-bangun dah dekat Yong Peng. Tengah lapar, belum breakfast lagi. Ingatkan Ayah nak singgah Machap ke, makan dekat Banana Leaf...huhu... Sampai Segamat baru singgah makan. Makan nasi lemak ayam...sedap jugak ngan nescafe ais, milo ais (Lokman paling sedap). Sampai tempat makan tu, jumpa kawan Aimi. Dia dengan family dia pun nak balik Kelantan jugak.
Tips: Kalau korang nak pergi ke negeri pantai timur nu...jangan tido dulu, tido time lalu jalan kat Segamat tu...ape ntah nama jalan tu, Jalan Tun Razak eh? Tak sure...tapi memang bosan seh lalu jalan tu...tengok tepi nampak pokok je...macam takde tamadun...takde benda nak tengok except pokok! Huhu...kalau takleh …